Een kamer vinden is tegenwoordig een moeilijke opgave. Niet alleen het aanbod aan kamers verschilt per regio, maar ook de prijzen lopen erg uiteen. Zo betaal je in Amsterdam veel meer voor een kamer dan een omliggende stad. Een beetje rondneuzen naar een betaalbare studentenkamer is dan ook zeker een aanrader. Om je wat op weg te helpen bij deze zoektocht hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

1. Vraag het je vrienden via Social Media 

Van je vrienden moet je het hebben, daarom is een oproep plaatsen op je Facebook, Twitter en al je andere socials helemaal nog niet zo’n gek idee. Maak er wel een leuk bericht van, want hoe meer mensen het leuk vinden, hoe meer mensen het te zien krijgen. Zet er wel even bij naar wat je precies op zoek bent, in welke stad en wat het mag gaan kosten.

2. Zoek via kamersites 

Er zijn veel verschillende websites die studentenkamers aanbieden. Vaak moet je jezelf weer eerst even aanmelden voordat je de studentenkamers per regio kunt zien. Het aanmelden is in de meeste gevallen gratis, voor reageren moet je in de meeste gevallen wel wat betalen. Websites die studentenkamers aanbieden zijn vind je hier op onze website.

3. Hang een briefje op! 

Het klinkt heel ouderwets, maar het werkt nog steeds. Hang eens een briefje op bij de supermarkt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je oproep op te hangen op het prikbord bij je hogeschool en/of universiteit. Misschien zijn er ook wel mensen die juist hun kamer aanbieden op het prikbord. Het is dus zeker de moeite waard om daar eens een kijkje te nemen.

4. Sluit je aan bij een studentenvereniging 

De meeste studentenverenigingen zijn in het bezit van studentenhuizen en dat is een gezellige plek om te wonen. Als je lid bent of wordt van een studentenvereniging is de kans groot dat je bij één van de studentenhuizen terecht kunt.

5. Meld je aan bij de woningbouwvereniging in je buurt 

Elke stad heeft zijn eigen woningbouwvereniging, hier kun je terecht als je op zoek bent naar een huurhuis of appartement. Vaak duurt het even voordat je in aanmerking komt voor een huurhuis of appartement. Daarom is het aan te raden om je in te schrijven vanaf het moment dat je 18 jaar oud bent. Je kunt de woningbouwvereniging bij je in buurt vinden op de website van de gemeente of google het even!