Wanneer je 18 jaar oud wordt komt er een hele hoop op je af. Zo zijn er een aantal dingen die je mag, maar ook een aantal zaken die je moet regelen. Eén van de dingen die je moet regelen nu je bijna 18 jaar bent is een zorgverzekering. Tot je 18de levensjaar was je namelijk gratis meeverzekerd via je ouders. Nu je (bijna) 18 jaar bent is het tijd om je eigen zorgverzekering te gaan kiezen. Blijven bij de zorgverzekering van je ouders is in de meeste gevallen geen optie, want dat is veel te duur. Dit komt doordat je ouders zich verzekeren voor hele andere zaken dan jij als jongvolwassene nodig gaat hebben. Voorkom dan ook dat je jezelf oververzekerd en kies een jongerenzorgverzekering!

Welke jongerenzorgverzekering moet ik kiezen?

Om erachter te komen welke jongerenzorgverzekering het beste bij je past is het belangrijk om allereerst je wensen in kaart te brengen. Dat is gelukkig makkelijker dan het lijkt. Nog voordat je zoektocht begint naar een zorgverzekering moet je antwoord kunnen geven op de volgende vragen:

  1. Wil ik in elk ziekenhuis terecht kunnen voor zorg? Het gaat dan om planbare zorg.
  2. Ga je voor het vrijwillig verhogen van je eigen risico? Dit levert je korting op, maar geeft ook een extra risico.
  3. Hoeveel fysiobehandelingen wil ik verzekerd hebben? Geen is ook een optie!
  4. Voor welk bedrag en welk percentage wil ik mijn tandartsbezoekjes verzekeren?
  5. Is een aanvullende zorgverzekering nodig in mijn situatie? Steeds meer mensen kiezen er bewust voor om geen aanvullende zorgverzekering af te sluiten.

Kan je antwoord geven op al deze vragen? Dan ben je klaar om zorgverzekeringen te gaan vergelijken. Door te vergelijken zorg je ervoor dat je niet teveel betaalt voor je zorgverzekering.

Zorgverzekeringen vergelijken

Het vergelijken van de verschillende zorgverzekeraars en hun premies kan je doen via één van de vele vergelijkingssites die er online te vinden zijn. Toch heeft niet iedereen evenveel vertrouwen in vergelijkingssites. Onze ervaring met jongerenwebsite 18ennu.nl is dat jongeren prima zelf kunnen vergelijken. Om het je wat makkelijker te maken hebben ze de meest gekozen zorgverzekeringen onder jongeren alvast voor je op een rijtje gezet. Wacht niet langer en start vandaag nog met de zoektocht naar je nieuwe zorgverzekering.

Een eigen zorgverzekering regelen hoort erbij nu je 18 jaar bent geworden. Met een beetje hulp van 18ennu.nl weet je zeker dat je kiest voor een jongerenzorgverzekering die goed bij je past en niet te duur is. Ga naar 18ennu.nl voor meer informatie over jongerenzorgverzekeringen.